Henry Goss Architects

Carey House

This project is for a private client in Hertfordshire.  It is conceived as a lightweight timber pavilion in the woods with two interlocking volumes creating a private sunken South facing courtyard.

The low horizontal form of the building is juxtaposed with a vertical rhythm of the elevation treatment with solid and void elements set in a layered timber screen breaking up the massing and aligning it with the solid and void nature of the surrounding woods.  Upon approach, a visual ambiguity is created between site and dwelling, between light and dark, creating glimpses towards and through the trees.

ext 04-2.jpg
ext 01 glare-2.jpg
ext 01.2 car glare-2.jpg
ext 02 glare-2.jpg
01 planning 01.jpg
01 planning 03-4.jpg
ext 04-3.jpg
ext 04.jpg
INT 01 wide 02 glare-2.jpg
INT 01 lens 02-2.jpg
INT 02 glare 01-2.jpg
INT 04 + glare 02-2.jpg
INT 03.1-2.jpg
int 02-2.jpg
atrium fisheye 03.jpg
INT 01 chair.jpg
int 05 glare 01.jpg
RENDER WITH FOG 01-2.jpg
Carey-Ground.jpg
Carey-First.jpg