• render 2
  • render 05
  • render 06.2
  • render 4
  • render 11 copy
  • render 09 thumb2
  • plan
  • RCP
  • section

Hackney Studio

This existing Victorian warehouse in Hackney had been extensively refurbished in the 1980’s and converted into apartments.  The brief called for a complete renovation and refurbishment of a ground floor studio flat.

The design approach was to strip all finishes and fittings back to the original structure and create a space which celebrated the raw industrial aesthetic of the original building.  The reinforced concrete frame is exposed, expressing it’s robust muscularity.  This hardness is tempered with white oiled Douglas Fir floor and slatted timber ceiling panels which soften the space and provide acoustic attenuation appropriate for residential use.

Concealed sliding panels are used to reconfigure the apartment by opening up the bedroom area creating a completely open plan studio space.

  • Like us on Facebook
  • Follow us on Twitter
  • View our LinkedIn profile

© Henry Goss Architects 2012. Site by Groundnation.